2010-12-07 22:08:44• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Beiktatták a polgármestert

Tegnap délután tette le a hivatali esküt Schlakter Ferenc, Kálmánd község újonnan megválasztott polgármestere. A beiktatáson a Szatmár Megyei Prefektúrát Eugen Chiorean, az intézmény főjogásza képviselte, jelen voltak helyi lakosok, tanácsosok, önkormányzati dolgozók. Miután Sălăgean Melinda községi jegyző megnyitotta az iktatóülést, a polgármester-választás végeredményét Tenter Radu, a Nagykárolyi Bíróság elnöke ismertette.

 

Színes jótékonysági est

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium jótékony célú karácsonyi előadást, illetve tombolát szervez jövő hétfőn, a befolyt összegeket az iskola épületének felújítására szánják.

 

Vasárnapig lehet adakozni

Vasárnapig, azaz december 12-ig lehet még adakozni Kiss Gedeon szatmárnémeti szobrának öntési munkálataira - tudtuk meg Békéssy Erzsébettől, a gyűjtést szervező Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatójától. A fák ezredesének is nevezett volt városvezető emlékművéhez a talapzat már elkészült a Kossuth-kertbeli volt közfürdő épülete előtt.

 

Hagyományőrző kulturális egyesület alakult

Tegnap 17 órai kezdettel tartotta alakuló ülését a szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület az egykori Pirostéglás iskola dísztermében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: